Home

Nieuws

Klacht tegen campagne Milieudefensie afgewezen

Amsterdam – Grootschalige veehouderij mag door Milieudefensie worden beschreven als ”dierenmishandeling in het groot”. Dat heeft de reclamecodecommissie beslist in een klacht van een burger uit Deventer tegen de reclamecampagne van Milieudefensie tegen megastallen.

In een spotje van Milieudefensie treedt Martin Gaus op die telefonerend met PVV-kamerlid Dion Graus zegt dat koeien, kippen en varkens in megastallen een verschikkelijk leven hebben. ”Dierenmishandeling in het groot. Dat kan niet, dat mag niet.”

De reclamecodecommissie stelt dat Milieudefensie aan de hand van onderzoeken van Animal Sciences Group en het Europese voedselveiligheidsagentschap Efsa voldoende heeft onderbouwd dat in de veehouderij sprake is van ernstig en langdurig ongerief.

De kwalificatie ”dierenmishandeling in het groot” overschrijdt niet de grenzen van het toelaatbare, vindt de commissie, die daaraan toevoegt dat het in het kader van een maatschappelijk debat niet ongebruikelijk is een standpunt in scherpe bewoordingen duidelijk te maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.