Home

Nieuws

Kenia krijgt groots windmolenpark

Brussel – Kenia krijgt een grootst windmolenpark met 353 turbines en een totaal vermogen van 300 megawatt. Het project kost 600 miljoen euro.

De belangrijkste initiatiefnemers hebben op de klimaattop van Durban aangekondigd dat de financiering van het project in maart of april volgend jaar rond zal zijn. Het geld zal van de Afrikaanse Ontwikkelingsbank komen, van twee Zuid-Afrikaanse banken, een Deense ontwikkelingsbank en vooral van de Europese Investeringsbank (EIB).

Het project wordt geleid door Aldywich International dat zich vooral toelegt op elektriciteitsprojecten in Afrika. Ook de Deense windmolenproducent Vestas participeert in het project.

Als het windmolenpark helemaal klaar is, zou het meer dan een vijfde van de Keniaanse vraag naar elektriciteit moeten dekken. Kenia zal dan bijna alleen nog groene stroom verbruiken: waterkracht levert nu al 70 procent van de stroom in het land.

Of registreer je om te kunnen reageren.