Home

Nieuws 1 reactie

Kamer wil ganzenoverlast aanpakken via Ganzen-7

Den Haag – De Tweede Kamer wil dat de overlast van ganzen wordt aangepakt volgens het voorstel van de zeven organisaties verenigd in Ganzen-7.

Een Kamermeerderheid steunt hiervoor de motie van D66-kamerlid Stientje van Veldhoven.

De politica wil dat de uitvoering van het voorstel van Ganzen-7 zo snel mogelijk wordt uitgevoerd, mede vanwege het advies van de onderzoeksraad voor de veiligheid. Zij adviseren op korte termijn met de grootst mogelijke doortastendheid en urgentie te zorgen voor de uitvoering van het akkoord omdat de grote ganzenpopulatie een gevaar vormt voor de vliegveiligheid rondom Schiphol.

In de motie vraagt Van Veldhoven naast de uitvoering van het Ganzen-7 akkoord in te zetten op een structureel, evenwichtig en effectief pakket aan veranderingen rondom Schiphol om het gebied minder aantrekkelijk te maken voor ganzen.

In het akkoord van Ganzen-7 is ook het vergassen van ganzen opgenomen. PVV en PvdD hebben hier heel veel moeite mee en zien liever dat er andere methodes worden gebruikt om de ganzenoverlast te verminderen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    HANS SUD-FRYSLAN

    De G7 kunnen met hun visie helemaal niets doen om de structuele overlast van ganzen te doen verminderen .De overlast wordt juist meer . De periode dat er niets aangedaan mag worden is juist de periode dat er juist wel wat aan gedaan moet worden . De man die er voor gezorgd heeft dat de jagers vereniging uit de oorspronkelijk G8 is gestapt heeft een voorzet gegeven aan een natuurvereniging hoe het wel moet . Deze voorstel is door deze natuurvereniging geheel van de tafel geschoven want dat kan niet en is niet bespreekbaar . Aan deze tafel zat ook iemand van LTO . Nu kwam de vraag wat gaat er nu gebeuren en wat voor oplossing ze dan wel voor handen hadden . De antwoord kun je wel raden NIETS . De populatie terug brengen naar 100000 ganzen zal nooit terug gebracht worden door de G7 . Daar doet LTO ook rustig aan mee die meent ook voor de agrarische te spreken maar niet voor deze melkveehouder . Verder wens ik iedereen een vrolijk KERSTFEEST .

Of registreer je om te kunnen reageren.