Home

Nieuws

Kabinet maakt nog meer groene afspraken

Den Haag - Minister Maxime Verhagen (economische zaken) en staatssecretaris Joop Atsma (milieu) hebben dinsdag elf 'green deals' gesloten met het bedrijfsleven en natuurorganisaties. Het kabinet wil met deze afspraken meer duurzame ontwikkelingen in Nederland stimuleren.

Zo heeft de Schiphol Group met boeren rondom de luchthaven en de universiteit van Wageningen afgesproken om olifantsgras te planten. Dit hoge gewas moet verstoring van de luchtvaart door ganzen tegengaan en kan ook nog eens als biobrandstof worden benut.

Ook hebben bedrijven en natuurorganisaties afgesproken dat er vijf projecten komen voor 'tijdelijke natuur' op braakliggende bouwterreinen. De overheid stopt geen geld in de projecten, maar adviseert, brengt partijen met elkaar in contact en haalt waar mogelijk knelpunten in de wet weg.

Met de elf nieuwe deals komt het totaal dit jaar op 75 groene initiatieven, die uiteenlopen van energie halen uit rioolslib tot het plaatsen van zonnepanelen op woonhuizen.

Of registreer je om te kunnen reageren.