Home

Nieuws 181 x bekeken

Jumbo scoort het hoogst in kerstranglijst supermarkten

Veghel – Jumbo Supermarkten is er voor het eerst in geslaagd Albert Heijn XL voorbij te streven in het Kerstrapport van GFK Panel Services en Foodmagazine, dat klanttevredenheid meet.

Albert Heijn won de laatste vijf edities waarvan de laatste twee met de XL formule. Jumbo zag vorig jaar juist de score verslechteren na de energievretende overname van Super de Boer.

De overwinning is volgens onderzoeksdirecteur Joop Holla van GFK Panel Services nu juist te danken aan positieve reacties van klanten van tot de Jumbo-formule omgebouwde vestigingen van Super de Boer. Jumbo krijgt van de eigen klanten een score van 7,85 punten.

Albert Heijn XL zag overigens ook zijn score verbeteren maar blijft nu net achter bij het Veghelse familiebedrijf. Opvallend is volgens de rapporteurs dat Jumbo’s beoogde overnamepartner C1000 laag scoort, ondanks grote investeringen in het imago. Albert Heijn eindigt op de zesde plaats en moet oppassen voor een duur imago, aldus Holla.

Of registreer je om te kunnen reageren.