Home

Nieuws 371 x bekeken

Interpolis: 500.000 euro schade door storm

Zoetermeer – Verzekeringsmaatschappij Interpolis heeft meer dan vijftig schades in de agrarische sector geregistreerd in verband met de storm die woensdag en donderdag in Nederland woedde.

De meeste schades zijn bij tuinders vastgesteld. Het totale schadebedrag komt volgens de organisatie vermoedelijk neer op 400.000 tot 500.000 euro. Daarmee valt de schade relatief mee.

Boeren en tuinders meldden wateroverlast en blikseminslag. De blikseminslagen waren indirect, wat betekent dat de bliksem via de grond elektrische installaties heeft geraakt. In één geval is een WKK-installatie buiten gebruik gesteld. De storm veroorzaakte woensdag vooral schade in Noord-Brabant en donderdag in Noordwest-Nederland.

Schadeherstelbureau Pinc Agro, onderdeel van verzekeraar Achmea, spreekt van extra noodhulpverzoeken. Opvallend zijn de gemelde problemen met losgewaaide platen van warmtebuffers in het Friese Berlicum en de Noord-Hollandse plaats Middenmeer.

Sommige geraadpleegde installatiebedrijven konden niet binnen 24 uur hulp bieden of waren onbereikbaar, aldus Pinc Agro, dat uiteindelijk eigen mensen inzette. Loslatende platen kunnen een kas inwaaien of de omgeving bedreigen, aldus het schadeherstelbureau.

Of registreer je om te kunnen reageren.