Home

Nieuws

Ifad wil budget met 25 procent vergroten

Rome – Lidstaten van het Internationale Fonds voor Landbouwontwikkeling (Ifad) hebben zich ten doel gesteld 1,5 miljard dollar (1,15 miljard euro) aan nieuwe fondsen te werven.

Dat is 25 procent meer dan bij de laatste fondsenwerving, de zogeheten ’Eigth Replenishment’, is binnengehaald. Ifad kreeg eveneens van lidstaten de bevoegdheid ook buiten de kring van lidstaten geld te werven.

Elke drie jaar brengen de lidstaten nieuw geld in. Ifad verstrekt giften en leningen voor boeren en plattelandsontwikkeling. Volgens voorzitter Kanayo Nwanze betekent de doelstelling ”een significante steun, zeker gezien het economisch ontij.” De steun bevestigt volgens Nwanze dat regeringen het belang van landbouw erkennen.

Volgens Ifad zijn 2 miljard mensen wereldwijd voor hun bestaan afhankelijk van ongeveer 500 miljoen kleine boerenbedrijfjes in ontwikkelingslanden. Tussen de 40 en 50 procent van de fondsen worden uitgegeven in Afrika ten zuiden van de Sahara.

Of registreer je om te kunnen reageren.