Home

Nieuws 183 x bekeken

IPO: politiek aan zet bij natuurakkoord

Den Haag – De landelijke politiek is aan zet in de kwestie over het natuurakkoord dat tot nog toe door in elk geval twee provincies is afgewezen. Dat zei een woordvoerster van het Interprovinciaal Overleg (IPO) zojuist.

Het IPO, dat het akkoord sloot met staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw en Natuur), zei af te wachten hoe de provincies stemmen die nog niet hebben geoordeeld. Daarna is het wachten op de bespreking in de Tweede Kamer en een reactie van Bleker. Het IPO wilde verder niet inhoudelijk ingaan op de stemmingen bij de provincies.

Het is nog steeds onduidelijk wat er gebeurt, nu niet alle provincies met het natuurakkoord instemmen. Bleker wil niet zeggen wat de gevolgen zijn als één of meer provincies de plannen verwerpen. De Tweede Kamer vergadert dinsdag over de plannen

Of registreer je om te kunnen reageren.