Home

Nieuws 244 x bekeken

IKB Vleeskalveren erkend voor antibioticacontrole in de kalversector

Zoetermeer – Het kwaliteitssysteem IKB Vleeskalveren is voorlopig erkend voor antibioticacontrole in de vleeskalverhouderij. Dit heeft het Productschap Vee en Vlees bekend gemaakt.

De erkenning vindt plaats op basis van de Verordening registratie en verantwoording antibioticagebruik in de kalversector. Dit betekent dat deelnemers van IKB Vleeskalveren voldoen aan de controleverplichtingen die voortvloeien uit deze verordening.

De erkenning is voorlopig omdat een besluit over de definitieve erkenning pas kan worden genomen na een beoordeling van het functioneren van het kwaliteitssysteem in de praktijk.
In de PVV-verordening worden kalverhouders met 5 of meer kalveren verplicht hun antibioticagebruik te registreren bij Infokalf. Dit is een centraal registratiesysteem. Verder moeten de kalverhouders een bedrijfsbehandel- en een bedrijfsgezondheidsplan hebben. De kalverhouders moeten zich ook hierop laten controleren.

Met de erkenning van IKB Vleeskalveren voor de PVV-verordening registratie en verantwoording antibioticagebruik, voldoet een kalverhouder die deelneemt aan IKB Vleeskalveren aan deze controleverplichting. Kalverhouders die niet deelnemen aan IKB Vleeskalveren en ook niet van plan zijn zich aan te melden bij IKB Vleeskalveren, worden aangeraden contact op te nemen met het PVV.

Of registreer je om te kunnen reageren.