Home

Nieuws 354 x bekeken

Hyacint ‘Red Glory’ bewijst zich

Lisse - Op de bloemenveilingen worden steeds meer hyacinten op pot aangevoerd. Een nieuwe cultivar is de Hyacinthus 'Red Glory' die deze zeek in diverse stadia van ontwikkeling is te bewonderen in de CNB-keuringszaal in Lisse.

Deze telg uit de stal van Markglory is rood en kan zich wellicht manifesteren als een vervanger van de aloude H. ‘Jan Bos’.

In ieder geval toont de mooie presentatie een hyacint die mooi vol tot bloei komt, diep rood is en waarvan de nagels dicht opeen zijn gepakt. Van deze nieuwe hyacint is nog te weinig voorhanden om al in de handel te brengen. Markglory is volop de gebruikswaarde aan het testen. Als ‘potjeshyacint’ wordt de waarde in elk geval al bewezen, want de ontwikkeling op de pot is (ook met een relatief kleine bolmaat) voortreffelijk.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.