Home

Nieuws 195 x bekeken

Hongaarse productie groente en fruit gestegen

Boedapest – De productie van de groente- en fruitsector in Hongarije komt in 2011 uit op 2,2 miljoen ton.

Dat is 400.000 ton meer dan de productie van 2010 maar minder dan het meerjarige gemiddelde van 2,5 miljoen ton. Dat meldt het Duitse vaktijdschrift Fruchthandel op basis van een persconferentie van de brancheorganisatie Fruitveb.

Volgens de voorzitter van Fruitveb, Béla Mártonffy, hebben fruittelers het financieel moeilijker dan groentetelers. De fruitproductie is door nachtvorst nog in het voorjaar volgens Mártonffy gehalveerd tot 500.000 ton, terwijl de groenteteelt juist toe nam tot 1,7 miljoen ton.

Het landbouwministerie van Hongarije heeft aangekondigd telers de komende tijd te willen steunen.

Of registreer je om te kunnen reageren.