Home

Nieuws 904 x bekeken

'Grote prijsverschillen voerleveranciers'

Dalfsen – Er blijken zeer grote prijsverschillen te bestaan tussen de verschillende leveranciers van mengvoeders. Dat zei Pieter Snoeijen, directeur van Mijnvoer.nl tijdens een bijeenkomst in Dalfsen op het bedrijf van Johnny Hogenkamp.

Snoeijen noemde verschillen van 50 cent tot 5 euro per 100 kilo vleesvarkensvoer, 1 tot 10 euro per 100 kilo zeugen- en biggenvoer en 1 tot 12 euro per 100 kilo aanvullende voeders. Snoeijens boodschap: er valt veel te halen voor varkenshouders.

Volgens de oud directeur van Hendrix-voeders wordt het hoog tijd dat de mengvoerindustrie transparanter wordt op het gebied van voersamenstellingen en terug gaat naar de kernactiviteit.

Snoeijen: ”Goed voer kun je in principe maken uit een beperkt aantal basisgrondstoffen. In de mengvoerindustrie zijn er steeds meer grondstoffen bijgekomen en is het voer mengen nodeloos ingewikkeld gemaakt. De bedrijven proberen zo vaak mogelijk hun voersamenstelling te optimaliseren, met als gevolg dat deze sterk verandert. De varkenshouders merken dat aan de resultaten van hun dieren.”

Mijnvoer.nl is sinds september in de lucht. Tot nu toe heeft Snoeijen een twintigtal klanten en wordt er via zijn site zo’n 2.000 ton voer per maand verkocht. Negen voerfabrikanten leveren voer via Mijnvoer.nl.

Vanaf volgend voorjaar willen Snoeijen en zijn compagnon Maurice van den Eijnden MijnVoer.nl verder uitbreiden en ook voeders voor de legpluimveehouderij gaan aanbieden.

Of registreer je om te kunnen reageren.