Home

Nieuws

Grootschalige controle nepproducten succesvol

Den Haag – Honderden tonnen nepproducten waaronder champagne, kaas, olijfolie en thee zijn door Interpol-Europol onderschept in tien verschillende Europese landen.

In een actie van een week hebben Interpol en Europol controles uitgevoerd op luchthavens, havens, winkels en markten. In totaal zijn meer dan 13.000 flessen nep olijfolie, 30 ton nep tomatensaus, 12.000 flessen nepwijn en 77.000 kilogram namaak-kaas onderschept. De totale waarde komt uit op meer dan 300.000 euro. In Italië zijn valse biologische producten aangetroffen. Het is niet duidelijk of er ook producten uit Nederland in beslag zijn genomen.

Volgens Interpol zijn deze valse producten een risico voor de volkgezondheid en dienen de criminelen die deze producten op de markt brengen hard te worden aangepakt. Interpol gaat de zaken verder onderzoeken.

De landen waar de controles zijn uitgevoerd zijn Bulgarije, Denemarken, Frankrijk, Hongarije, Italië, Nederland, Roemenie, Spanje, Turkije en Engeland.

Of registreer je om te kunnen reageren.