Home

Nieuws 174 x bekeken 4 reacties

Groenlinks: arrogante houding Bleker over natuur ongepast

Den Haag - Groenlinks vindt dat staatssecretaris Henk Bleker van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI) een arrogante houding aanneemt richting de provincies die tegen het natuurakkoord hebben gestemd.

Van de twaalf provincies stemden vier provincies, Noord-Brabant, Friesland, Groningen en Drenthe, tegen het natuurakkoord. Flevoland heeft nog geen besluit genomen. Provinciale Staten wil daar eerst de onderhandelingen afwachten tussen Bleker en de provincie over het Oostvaarderswold.

GroenLinks vindt dat er een onafhankelijk bemiddelaar moet komen tussen Bleker en de provincies die tegen het voorstel voor decentralisatie van het natuurbeleid stemden. “Bleker gedraagt zich als een mokkend kind omdat zijn autoritaire aanpak niet werkt. De tegenstemmers deden dat van harte en de voorstemmers tegen heug en meug. Het is tijd het akkoord en de natuur te redden”, aldus Groenlinks-Kamerlid Ineke van Gent.

Ze heeft een aantal suggesties voor een onafhankelijk bemiddelaar:onverdachte namen zoals Wijffels, Winsemius of Veerman. Of misschien moet Bleker het zelf nog hogerop zoeken. Voorstanders zijn er niet zoveel meer”, aldus Van Gent.

Eerder riep Jan Jaap de Graeff van Natuurmonumenten ook al op voor een onafhankelijke bemiddelaar tussen Bleker en de provincies.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Hoezo uit onverdachte hoek? Volgens mij zijn Winsemius, Wijffels en Veerman alledrie oud-voorzitters van Natuurmonumenten!

 • no-profile-image

  Ik schoot ook meteen in de lach toen ik die drie namen zag. Alledrie net zo links als Groelinks. Rampen dus!

 • no-profile-image

  HA HA HA linkser kan gewoon niet !!!!!!!!

 • no-profile-image

  GH Legebeke.

  Bleeker is onredelyk tegen de S.N.L Boeren zelf heeft hy een contracht afgeslooten voor 30 jaar dat hy van D R Assen in een keer krygt /daarna laat hy my en de Boeren die aan S>N>L meedoen stikken en zet ze allemaal op slot voor 8 maand maar je krygt wel 3%rente(die voor 1.5%wort uit betaalt.2011

Of registreer je om te kunnen reageren.