Home

Nieuws

Groei Milieukeur in paddenstoelensector

Den Haag – Een groep van zeven paddenstoelentelers gaat samenwerken bij het vermarkten van Milieukeur-gecertificeerde paddenstoelen.

De nieuw gecertificeerde telers hebben samen 3 procent van de champignonmarkt in handen en 30 procent van de oesterzwammenmarkt. Dat meldt Stichting Milieukeur in het blad SMK nieuws.

Vier van deze bedrijven telen al biologische maar hebben met energie-aanpassingen nu het Milieukeur keurmerk gekregen. Een aantal van deze bedrijven wil ook het eerlijke teeltkeurmerk Fair Produce verkrijgen.

De bedrijven Kanters en Koolen voor verpakking, samenstelling van paddenstoelenmixen en de afstemming van vraag en aanbod. Koolen champignons organiseert dit boven de rivieren. Kanters voor onder de rivieren. De groep van bedrijven gaat voorlopig Makro en Jan Linders Supermarkten beleveren. Met andere retailers zijn oriënterende gesprekken gaande, meldt Milieukeur.

Of registreer je om te kunnen reageren.