Home

Nieuws

Greenery heeft directiewisseling rond

Barendrecht – The Greenery heeft Bart Merkus benoemd tot commercieel directeur. Hij treedt toe tot de hoofddirectie met financieel directeur Albert Knol en algemeen directeur Philip Smits. Daarmee rond de afzetorganisatie een reeks directiewijzigingen af door vertrek van directeuren en een nieuwe structuur.Eerder dit jaar werd Cindy van de Velde aangesteld als directeur Greenery Benelux na het vertrek van Henk Niemandsverdriet. Kevin Doran werd als opvolger aangesteld van Leon Bol en is verantwoordelijk voor de activiteiten in Azië, Verenigde Staten en Midden-Oosten. Ook andere managementplaatsen zoal coöperatiezaken worden ingenomen door nieuwe mensen, zoals Joost Rouwhorst.

Merkus zal leiding gaan geven aan een nieuwe structuur van product units. Afgelopen jaar paste The Greenery de afzetstructuur aan naar zeven productunits. Zo had de productunit glasgroente een omzet van 400 miljoen euro. Elke productunit heeft een commercieel team dat samen met telers verkoopplannen uitwerkt. Merkus wordt verantwoordelijk voor deze teams en krijgt de post marketing.

De uitbreiding is nodig door ontwikkelingen bij supermarkten, maar ook vanwege de uitbouw van de internationale strategie, stelt The Greenery. Hier lijkt Smits zich meer op te gaan richten.
Merkus heeft ervaring als commercieel directeur bij Mars en Westland Kaasgroep. Beide zijn merkfabrikanten. Of The Greenery mikt op een sterkere uitbouw van het merk, is niet duidelijk.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.