Home

Nieuws 393 x bekeken

Geen subsidie meer voor Groente- en fruitkalender

Utrecht – Het ministerie van ELI zet de subsidie aan milieu-organisatie Milieu Centraal voor de Groente- en fruitkalender stop. Met de kalender krijgen consumenten voorlichting over de CO2-voetafdruk van groente en fruit.

Nederlandse glasgroente krijgt daarin deels een negatief koopadvies. Door het verwarmen van kassen en een grotere CO2-uitstoot zou Nederlandse glasgroente deels minder duurzaam zijn dan importproducten. Dat leidde eerder tot weerstand in de sector.

Het verdwijnen van de subsidie betekent niet dat de kalender ophoudt te bestaan. De organisatie zoekt een partner uit het grootwinkelbedrijf om een campagne op te zetten, maar voert de campagne voorlopig beperkt door. Volgens een woordvoerster van Milieu Centraal wordt een proef met Dekamarkt van vorig jaar niet voortgezet. De app voor mobiel internet blijft volgens haar wel goed verkopen.

Eerder dit jaar gaf Milieu Centraal voor losse tomaten uit Nederland een iets gunstiger beoordeling door deze van milieucategorie C naar B te verplaatsen. Dat is nu ook in de database achter de app-toepassing doorgevoerd. Voor Nederlandse trostomaten blijft de beoordeling gemiddeld predikaat C.

Of registreer je om te kunnen reageren.