Home

Nieuws 246 x bekeken

Geen 'Polenhotel' in Wieringermeer

Wieringerwerf - Er komt geen grootschalige opvang voor Oost-Europese seizoensarbeiders in de gemeente Wieringermeer (NH).

De gemeenteraad zette donderdagavond een streep door de plannen voor een opvanglocatie aan de rand van de gemeente. Dit meldde wethouder Peter Ruijter.

In de accommodatie moesten op termijn ruim 950 mensen kunnen worden gehuisvest. Volgens Ruijter vindt de gemeenteraad het plan echter te grootschalig. Een ander probleem is dat de locatie te ver van de dorpskernen van Wieringermeer is verwijderd.

De gemeente Wieringermeer wil nu inzetten op kleinschaliger opvang. Volgens Ruijter werken in het hoogseizoen ongeveer 2.200 agrarische seizoensarbeiders in de gemeente Wieringermeer. Van hen hebben er naar schatting nog geen 1.000 onderdak in de gemeente zelf.

Of registreer je om te kunnen reageren.