Home

Nieuws 213 x bekeken 1 reactie

GD: geen opvallende gelijkenis bij virus-bedrijven

Deventer – Er is geen opvallende gelijkenis tussen de bedrijven waar verschijnselen van het Schmallenberg-virus zijn.

Dat blijkt uit de gegevens die de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) tot nu toe heeft verzameld. ”In het epidemiologisch onderzoek wordt hier uitgebreider naar gekeken”, aldus de GD.

Het onderzoek naar het nieuwe virus bij schapen en runderen, en mogelijk ook geiten, is in volle gang. Het virus is inmiddels aangetoond op vier schapenbedrijven, in Overijssel, Gelderland, Zuid-Holland en Limburg. In totaal zijn op zestig bedrijven gevallen van misvormde lammeren of kalveren gemeld. Het virus is in Duitsland ontdekt en ook in België zijn infecties gemeld.

De Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) verwacht dat er op dit moment geen virusoverdracht van het Schmallenberg-virus is. ”Het virus wordt door vectoren (knutten en muggen) overgebracht en die zijn nu niet actief. We zien nu geen zieke runderen of schapen en we verwachten nu ook geen virus in het bloed van runderen en schapen aan te treffen. Bloedonderzoek naar het virus heeft geen zin”, aldus de gezondheidsdienst.

Eén reactie

  • no-profile-image

    doe maar een lamp aan bij een open staand raam en wedden dat er muggen naar binnen komen. hoezo muggen zijn nu niet actief en bloedonderzoek is nu niet nodig als je niet onderzoekt weet je van te voren dat je ook niks vind. net zo als ze bij de gd lang dachten dat er geen overeenkomst was met duitsland ,de ziekte stopt echt niet bij de grens hoor..

Of registreer je om te kunnen reageren.