Home

Nieuws 285 x bekeken

GD en NSFO nog steeds in gesprek over verschillen

Doetinchem – de Nederlandse Schapen- en geitenfokkers Organisatie (NSFO) en de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) zijn maandag opnieuw bij elkaar gekomen om te spreken over de verschillen in hun gezondheidsprogramma’s.

Beide partijen benadrukken dat er een positieve grondhouding is om samen uit de problemen rond zwoegerziekte te komen. De uitwerking hiervan vraagt volgens de organisaties zorgvuldigheid en tijd. Daarom is afgesproken om eind januari 2012 verder te praten.

NSFO en GD liggen al enige tijd in de clinch. In het voorjaar van 2011 heeft NSFO zijn eigen gezondheidsprogramma’s op het gebied van zwoegerziekte en scrapie in de markt gezet. Tijdens de zomer bleek dat GD de zwoegervrijcertificaten van NSFO niet accepteert waardoor problemen ontstaan voor schapenhouders en stamboekverenigingen, onder meer met het houden van keuringen. De onenigheid leidde zelfs tot een rechtzaak waarbij GD in het gelijk werd gesteld.

Op initiatief van drie bestuursleden van het Nederlands Texels Schapenstamboek zitten beide partijen opnieuw om de tafel.

Of registreer je om te kunnen reageren.