Home

Nieuws 200 x bekeken

Fransen versjouwen miljoen ton stro

Parijs – In het kader van de grote Operation Paille ofwel stro-operatie is de afgelopen maanden in Frankrijk een miljoen ton stro van de ene naar de andere kant van het land getransporteerd.

Het stro was afkomstig van akkerbouwers die er voldoende van hadden en bestemd voor veehouders die door de droogte van het voorjaar met een groot tekort zaten.

Dat melden de boerenkoepel FNSEA en de organisatie van jonge boeren Jeunes Agriculteurs die de Operation Paille destijds ook hebben opgezet. Het transport verliep per spoor of vrachtwagen, waarbij de spoorbedrijven, wegvervoerders maar ook tolwegbeheerders en de overheid financiële en andere steun hebben verleend.

Door de operatie waren weken lang dagelijks tientallen vrachtauto’s volgeladen met stro te zien op de Franse snelwegen. ”Gezien de grote hoeveelheid waar het uiteindelijk om ging, kunnen we duidelijk van een succes spreken”, aldus beide bonden.

Of registreer je om te kunnen reageren.