Home

Nieuws 249 x bekeken

Franse varkensproductie zwakt af

Parijs – In Frankrijk zijn in de eerste tien maanden van dit jaar ruim 20,9 miljoen varkens geslacht; 1,3 procent minder dan een jaar eerder.

In oktober nam de varkensslacht met bijna drie procent af naar ruim 2,05 miljoen dieren. November zag volgens voorlopige cijfers weliswaar een flinke opleving met een toename van ruim vier procent maar dat is volgens de agrarische infodienst Agreste toe te schrijven aan een buitengewoon laag cijfer in dezelfde maand in 2010, toen ook Frankrijk door zware sneeuw werd getroffen.

De dienst meldt tegelijkertijd dat de binnenlandse consumptie van varkensvlees en -producten over de eerste tien maanden met 2,5 procent terugliep. Oktober vertoonde wat consumptie betreft een nog sterkere daling van bijna zes procent.

De varkenssector lijkt de daarmee tijdens de afgelopen crisisjaren opgebouwde voorsprong op rund- en met name lamsvlees weer kwijt te raken.

Of registreer je om te kunnen reageren.