Home

Nieuws

Franse droogteschade 241 miljoen euro

Parijs – Franse boeren ontvangen alles bij elkaar 241,7 miljoen euro aan vergoeding voor de schade die dit voorjaar en zomer door de droogte is aangericht aan gras- en weidegronden.

Die schadesom is berekend door het nationale beheerscomité voor risico’s in de landbouw CNGRA. Het nationale fonds voor dergelijke risico’s zal de nog uitstaande claims voor geleden schade uiterlijk in februari uitbetalen, aldus het CNGRA. Getroffen boeren hebben daarnaast vaak een bijdrage gekregen van hun regionale overheid en konden ook profiteren van een tijdelijk uitstel van rentebetalingen op uitstaande leningen. Bovendien is de afgelopen maanden met steun van de overheid een grote campagne, de Operation Paille, gevoerd om stro uit gebieden met een overschot naar veehouders met een tekort te transporteren.

Of registreer je om te kunnen reageren.