Home

Nieuws

Franse appelmarkt ligt er goed bij

Parijs – De Franse appelmarkt ligt er de laatste weken goed bij. Na een uitstekend begin van het seizoen door een sterke vraag van zowel binnenlandse verwerkers als de export is het niveau weliswaar wat ingezakt maar toch lopen de verkopen nog altijd in een goed tempo door.

Ondanks een acht procent grotere oogst dan vorig jaar is de hoeveelheid appelen in de opslaghuizen niet meer dan een procent hoger dan in seizoen 2010. Dat meldt de agrarische dienst FranceAgriMer.

De appelprijs ligt momenteel weliswaar vier procent onder de referentie maar toch op een relatief hoog niveau voor de tijd van het jaar. Bij peren verloopt de handel regelmatig maar zijn de prijzen inmiddels zo’n 7 procent onder de referentie beland. Bij noten, een belangrijk product voor deze tijd van het jaar, trekt vooral de export de prijzen op tot een niveau dat bijna een kwart hoger ligt dan vorig seizoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.