Home

Nieuws

Floriade helpt wagenbouwersgroep Boeit Neet uit Velden

Venlo – De Floriade 2012 gaat de praalwagengroep ‘Boeit Neet’ uit Velden de helpende hand toesteken. Eind september brandde hun praalwagen volledig af.

In 2010 wonnen de Veldense jongeren nog de eerste prijs voor het beste Floriade idee voor een carnavalswagen. Een werkelijk oogverblindende wagen, met bijzonder veel innovatie en creativiteit, sierde de optochten in veel plaatsen in de regio Venlo.

De Floriade heeft besloten de opbrengst van de kerstkaartenactie van de Floriade geheel ter beschikking te stellen aan de wagenbouwers. De Floriade stuurt geen papieren kerstkaarten aan de relaties. Het geld dat hiermee bespaard wordt gaat dan ook naar een goed doel. Dit jaar is het dus ‘Boeit Neet’ geworden die 1.500 euro van de Floriade zal ontvangen.

Algemeen directeur van Floriade 2012 Paul Beck: “Met het geld kunnen de jongeren, ondanks alle ellende, door blijven gaan met het beoefenen van hun hobby zodat alle carnavalsvierders in de regio Venlo kunnen blijven genieten van hun originele en zeer kundig gemaakte wagens. Floriade wil deze creativiteit ondersteunen. Toen ik hoorde van de brand bij onze prijswinnaars van twee jaar geleden hoefde ik geen moment na te denken om de helpende hand te bieden. Ik ben zeer blij te zien dat de vriendengroep inmiddels al weer hard aan het werk is gegaan, zodat er ook in 2012 een prachtige wagen te zien zal zijn.”

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.