Home

Nieuws

Floriade: geen sprake van bouwachterstand

Venlo – De organisatie van de Floriade ontkent dat sprake is van vertraging bij de bouw van een aantal Aziatische bijdragen.

Volgens personen die nauw betrokken zijn bij de realisatie van de Floriade zijn er zorgen over het tijdig afronden van het China-paviljoen en enkele andere Aziatische bijdragen. Maar volgens woordvoerder Robert Bouten ligt de bouw juist goed op schema.

”Wij werken met veel deelnemers en hanteren een heel strak bouwschema. De meeste landen komen heel laat, daardoor kan het voor mensen lijken alsof er nog ontzettend veel moet gebeuren.” Hij verklaart de onrust uit het feit dat er steeds meer mensen bij de operationele uitvoering betrokken zijn. ”Die zien alleen de grondwerkzaamheden, maar hebben geen inzage in het bouwschema.”

Binnen de organisatie zou geen sprake zijn van enige onrust, aldus Bouten. ”Iedereen is hier juist bijna juichend, omdat het zo goed gaat.” Ook zou de bouw juist snel vorderen, omdat het winterweer nog even uitblijft.

Of registreer je om te kunnen reageren.