Home

Nieuws 335 x bekeken

FloraHolland neemt financiering bloemenbureau over van PT

Aalsmeer – FloraHolland neemt via de provisie de financieringrol van het Bloemenbureau Holland over van het Productschap Tuinbouw (PT). Dat is besloten tijdens de algemene ledenvergadering van de bloemenveiling. Ruim 80 procent van de aanwezige stemmen is vóór het voorstel van het bestuur uitgebracht.

De financiering leidt tot een structurele verhoging van de uitgaven met ongeveer 8,25 miljoen euro per jaar. Daarom verhoogt de veiling vanaf 2013 de provisie met ongeveer 0,2 procent.

FloraHolland kiest ervoor gelijktijdig de PT-heffing voor aanvoerders in ten minste gelijke mate te verlagen.

Algemeen directeur Timo Huges benadrukte in zijn toespraak dat het Bloemenbureau Holland volgend jaar niet meer zal kunnen bestaan, omdat de politiek een verder beperkte of zelfs geen rol meer wil toekennen aan de productschappen. Collectieve reclame is juist van groot belang, aldus Huges.

De belangenorganisatie voor de handel, de VGB, stemt volgende week over het overhevelen van de collecteurstaak van het productschap naar FloraHolland. In de voedingstuinbouw zijn nog geen initiatieven ontplooid om de collectieve promotie anders vorm te geven.

Het budget van Bloemenbureau Holland is de afgelopen jaren met miljoenen euro’s gedaald tot 17,2 miljoen euro. De organisatie heeft in Brussel aanvragen ingediend voor cofinanciering.

Of registreer je om te kunnen reageren.