Home

Nieuws 254 x bekeken

Flinke stijging aanvoer tulpen

Aalsmeer – Op de vestigingen van Bloemenveiling FloraHolland werden afgelopen week bijna 10 miljoen tulpen aangevoerd.

Dat is 12 procent meer dan een week eerder en maar liefst 20 procent meer dan vorig jaar in dezelfde week. Door die grote aanvoer was sprake van een prijsdaling. Die liep namelijk met 2 cent terug naar gemiddeld 17,4 cent. De prijs is voor alle partijen wel acceptabel, maar de grote aanvoer deed doet het prijsniveau geen goed. Het had dus allemaal nog wat beter kunnen zijn.

Inmiddels is de start aangekondigd van de Tulpenpromotiecampagne waarbij via gerichte acties duidelijk wordt gemaakt dat elke bloemist of andere wederverkoper tulpen in het schap moet hebben. Niet in de laatste plaats omdat als men tulpen in aanbod heeft, de kans groot is op een toename van het totale bloemenverkoop.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.