Home

Nieuws 372 x bekeken

Europese exportgroei pluimveevlees vlakt af

Brussel – Tot en met oktober heeft de Europese Unie bijna 14 procent (13,8 procent) meer pluimveevlees geëxporteerd dan een jaar geleden. In totaal exporteerden de EU-landen tot en met oktober 1.153.959 ton pluimveevlees. In de maand oktober ging 119.586 ton vlees de grens over.

Dit blijkt uit gegevens van de Europese Unie. De export van eieren en eiproducten ligt 29,6 procent boven het niveau van vorig jaar. Tot en met oktober is er 182.123 ton eieren en eiproducten de grens over gegaan. In oktober is er 18.059 ton eieren en eiproducten geëxporteerd.

Ten opzichte van een maand geleden vlakt de exportgroei van pluimveevlees wat af. Tot en met september was de export 15,2 procent groter dan een jaar geleden.

De grootste afnemer Hongkong is goed voor 14,1 procent van de Europese exporten van pluimveevlees. Het land kocht tot en met september 162.632 ton pluimveevlees. Saoedi Arabië kocht 125.657 ton vlees, een aandeel van 10,9 procent. Rusland was vorig jaar goed voor 19,4 procent van de export. Dat is nu slechts 8 procent. Het land importeerde tot en met oktober 92.343 ton vlees. Rusland streeft ernaar steeds meer zelfvoorzienend te worden en verkleint daarom zijn importquota.

De groei van de eierexport blijft vergelijkbaar met het niveau tot en met september. Ook gerekend tot en met september was de export van eieren bijna 30 procent groter dan een jaar geleden.

De Europese Unie importeerde tot en met oktober 3,4 procent meer vlees dan een jaar geleden, 673.337 ton. De eierimporten zijn met ruim 57 procent gedaald tot een niveau van 9.352 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.