Home

Nieuws 1189 x bekeken

Emskraft fuseert met Raiffeisen-Grenzland

Laar – De Duitse voerfirma Emskraft gaat samen met mengvoederbedrijf Raiffeisen-Grenzland. De totale capaciteit komt hiermee op 550.000 ton voer per jaar.

De fusie is donderdagavond ondertekend. Raiffeisen-Grenzland had vorige maand met een 86 procent van de stemmen al goedkeuring voor de fusie gegeven. Donderdagavond werd de fusie door Emskraft met 98 procent van de stemmen goedgekeurd.

Emskraft is eigendom van de Duitse volksbank Emsland-Mitte. Bij de twee voerbedrijven werken samen driehonderd mensen.

De kernaktiviteit van de gefuseerde bedrijven blijft de productie en verkoop van veevoer onder de merknamen Emskraft en Grenzland Ringfutter. Deze merknamen blijven voorlopig bestaan. Daarnaast worden de resterende aktiviteiten met zaadgoed, bestrijdingsmiddelen en Grenzland-winkels (huis/tuin) voorlopig aanghouden.

Na de fusie, in de loop van het volgende jaar, zal het ledental op 4.718 komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.