Home

Nieuws 2866 x bekeken 6 reacties

ELI: thuisslachting konijn voor privégebruik mag

Den Haag – De Partij voor de Dieren maakt zich zorgen over het feit dat er op marktplaats konijnen worden aangeboden om ’thuis klaar te maken’.

Marianne Thieme heeft hierover kamervragen gesteld. Het ministerie van landbouw laat weten dat thuisslachting voor privaat gebruik onder voorwaarden is toegestaan. ”Wel dient de particulier te voldoen aan de regels voor het doden van dieren zoals vastgelegd in de Gezondheids- en Welzijnswet voor Dieren en het besluit ’doden van dieren’.

PvdD vraagt de staatssecretaris van landbouw of hij bereid is extra maatregelen te nemen om commerciële aanbiedingen tijdens de feestdagen te voorkomen. Het ministerie reageert hierop dat de NVWA toe ziet op de naleving van de regelgeving.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Willem Nellen

  Whoehahahahaha, dat deden we jaren geleden al, thuis konijnen slachten. Wat een onzin heeft die Thieme nu weer verzonnen zeg.
  En de NVWA ziet toe op de regelgeving??????? Hoe dat dan? Gaan ze bij ieder huis langs om te kijken of die konijnen hebben en of ze eventueel geslacht worden?
  Kom nou toch, is er niet iets anders om je druk over te maken?
  Begrotingstekort en zo misschien?

 • no-profile-image

  Ach die dierenpolitie moet ook wat te doen hebben ! ha ha ha

 • no-profile-image

  Pas maar op, want nu gaat ze nadenken over hoe het moet met het thuis slachten van kippen! Dat zal waarschijnlijk ook door de NVWA of de dierenpolitie gecontroleerd moeten worden.
  Ik heb me laten vertellen dat de meeste kippen thuis onverdoofd geslacht worden, wat natuurlijk echt niet kan. En meestal door ongediplomeerde slachters. Wat een onmenselijke hoop dierenleed dat toch moet geven!!!

 • no-profile-image

  Daar moeten maar snel een paar kamervragen, of een motie over ingediend worden . ha ha ha ha ha

 • no-profile-image

  Zou ze inderdaad kunnen nadenken??? vast niet!!

 • no-profile-image

  Mw Thieme is zwanger en dan liggen haar hormonen een beetje overhoop.
  komt denk ik nooit meer goed

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.