Home

Nieuws 750 x bekeken

Dienst Regelingen schoont I&R-database op

Den Haag – Dienst Regelingen (DR) gaat begin volgend jaar inconsistente meldingen in de I&R database voor schapen en geiten opschonen.

Het gaat om meldingen waarbij de dieren dood zijn, maar de aan- of afvoer niet correct is gemeld.

In totaal gaat het volgens DR om maximaal 35.000 meldingen, die betrekking hebben op zo’n 20.000 dieren. In 2011 zijn er bij DR in totaal ongeveer 8 miljoen meldingen binnengekomen. Met de actie wil DR de database weer up to date maken.

Deze maand stuurde DR 35.000 schapen- en geitenhouders een stallijst, om deze met hun eigen administratie te vergelijken. Ook met deze actie probeert DR de database op te schonen. Per abuis ontvingen 3000 schapen- en geitenhouders een verkeerde stallijst. Binnen enkele dagen hebben de houders alsnog de juiste stallijst ontvangen.

Of registreer je om te kunnen reageren.