Home

Nieuws

Dick Oosthoek binnenkort afdelingsdirecteur Rabobank af

Utrecht – Dick Oosthoek is per 1 januari 2012 benoemd tot manager van het Food & Agri team van Rabobank Groene Hart Oost, waarbij vijf lokale banken zijn aangesloten.

Oosthoek spreekt van ”volgende stap in mijn loopbaan” en het voortzetten van een Rabobanktraditie, volgens welke regelmatig uitwisseling plaatsvindt van landelijk en regionaal werkende managers.

De klantenkring van het Food & Agriteam dat Oosthoek gaat leiden, bestaat voor zo’n 80 procent uit melkveehouders. ”De afwisseling is fijn”, aldus Oosthoek, ”evenals de terugkeer van het uitzetten van de grote lijnen naar het werkveld, de kredietbeslissingen op klantniveau.” Oosthoek krijgt de leiding over ongeveer dertig personen.

Van druk om zijn positie op te geven vanuit de bank is volgens hem en een woordvoerder van de bank geen sprake. ”Integendeel”, aldus Oosthoek. ”Vanwege het zware financiële weer in de tuinbouw en de aankomende Floriade had mijn directe baas me graag in functie gehouden.”

Oosthoek werkte zes jaar voor Rabobank Nederland. Zijn huidige functie als afdelingsdirecteur akker- en tuinbouw wordt vanaf die datum waargenomen door sectormanager Cor Hendriks. Of een beoogde opvolger bekend is, kan Oosthoek niet zeggen.

De bank zegt in een verklaring Oosthoek te zullen missen en hem erkentelijk te zijn ’voor zijn grote inzet en bijdragen voor de akker- en tuinbouwsector in Nederland.’

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.