Home

Nieuws 196 x bekeken

Deense landbouwfederatie eist instemming met euro-akkoord

Kopenhagen – De Deense landbouwfederatie LF eist dat Denemarken zich aansluit bij het vorige week gesloten Europese akkoord over de begrotingsdiscipline in de 17 eurolanden.

Volgens de federatie, waarbij ook de verwerkende industrie met ondernemingen als Arla en Danish Crown is aangesloten, brengt een positie als buitenstaander alleen maar ellende. Dit gezien de sterke mate waarmee de nationale economie verweven is met die van de EU als geheel. Bovendien stelt LF vast dat er tegen de doelstellingen van het akkoord niets in te brengen valt. ”Daar niet aan meedoen is een vorm van gambling,” onderstreept LF. De regering besloot na afloop van de top-ontmoeting in Brussel de zaak eerst te willen bespreken met het parlement.

Denemarken neemt in de 1e helft van 2012 het EU-voorzittersschap waar. Waarnemers vrezen dat daar weinig van terecht komt, als het land zich afzijdig houdt van het euro-pact. Sowieso behoort Denemarken niet tot de 17 eurolanden.

Of registreer je om te kunnen reageren.