Home

Nieuws 2 reacties

DTZ: lagere opbrengst glasveiling door ligging

Amsterdam – De mindere belangstelling en lagere opbrengsten voor de glastuinbouwveiling begin december worden toegeschreven aan de leeftijd en ligging van de objecten.

Dat zegt veilingbeheerder Robert Kat van DTZ Zadelhoff. ”Er is gemiddeld inderdaad wat lager geboden, maar een groot deel van het aanbod was ook wat ouder.” Ook was de ligging van de bedrijven wat meer verspreid en waren er geen kavels uit het Westland.

De biedingen op kavels in Bergschenhoek en Oosterhout waren wel meer conform de opbrengsten die in september gerealiseerd werden.

”Bij de vorige veiling hadden we aanzienlijk meer objecten die courant in de markt liggen”, aldus Kat. ”Als we de opstallen even buiten beschouwing laten, ligt de grondwaarde in het Westen nog steeds hoger dan in andere gebieden.”

Ook waren er minder locaties met een WKK. Bij het kavel in Klazienaveen ontbrak bovendien een woonhuis, wat de aantrekkelijkheid verminderde.

DTZ evalueert de komende weken, samen met de verkopende partijen, de uitkomst van de veiling. Het is nog niet duidelijk of er in 2012 opnieuw objecten geveild gaan worden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  g vd berg

  Ik ben benieuwd hoe vaak de rabobank de hoogste bieder is.

  Kan agd dat boven water krijgen?
  Of neemt agd alleen berichten over van dtz en rabobank

 • no-profile-image

  Brammert Waagmeester (redactie)

  @gvdberg Er wordt geen inzage verschaft in gegevens van kopers, dus de nieuwe eigenaar is nu moeilijk te achterhalen. Wellicht dat dit later wel bekend wordt, als de koopgegevens via het kadaster beschikbaar zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.