Home

Nieuws 1 reactie

D66: maak haast met grondstoffenvraagstuk

Den Haag – Nederland moet zich meer inzetten om grondstoffenschaarste tegen te gaan. Dat vindt D66.

“Uit onderzoek van PricewaterhouseCoopers blijkt dat grote internationale productiebedrijven vrezen dat schaarste van grondstoffen gevolgen heeft voor de bedrijfsvoering”, zegt Stientje van Veldhoven van D66. Ze roept staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu op om haast te maken. D66 is groot voorstander van een grondstoffenrotonde, waarbij kringlopen worden gesloten. ”We moeten naar een wereld toe waarin afval niet bestaat en grondstoffen van het ene gebruik naar het andere gaan”, vindt Van Veldhoven.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Is schaarste niet de manier om zuinig gebruik en hergebruik / kringloopdenken te stimuleren???

Of registreer je om te kunnen reageren.