Home

Nieuws 209 x bekeken

Crisis- en herstelwet wordt permanent

Den Haag – De Crisis- en herstelwet wordt permanent. Dat heeft de ministerraad besloten. Een wetsvoorstel hiervoor wordt naar de Tweede Kamer gestuurd.

De Crisis- en herstelwet werd in maart 2010 van kracht en biedt de mogelijkheid om regelgeving en besluitvorming te versnellen vanwege de economische crisis. Door deze wet kunnen bijvoorbeeld procedures voor vergunningaanvragen gelijktijdig lopen, waarmee veel tijdwinst is te behalen.

De Crisis- en herstelwet zou eerder tijdelijk zijn en van kracht zijn tot 1 januari 2014.

In het wetsvoorstel van Melanie Schultz van Haegen zijn ook enkele maatregelen opgenomen om de vergunningverlening te vereenvoudigen. Zo kunnen onderzoeksgegevens langer worden gebruiken en wordt de procedure voor tijdelijke afwijkingen van bestemmingsplannen verkort.

Of registreer je om te kunnen reageren.