Home

Nieuws 210 x bekeken

Chinees overlijdt aan vogelpest

Peking - De vogelpest heeft na anderhalf jaar weer een mensenleven geëist in China. Zaterdag overleed een man in een ziekenhuis in het zuiden van het land, waar hij een week eerder was opgenomen in verband met hevige koorts.

Het slachtoffer is een 39-jarige buschauffeur, die woonde in de stad Shenzhen. Chinese staatsmedia meldden dat hij het vogelpestvirus H5N1 onder de leden had.

Artsen hebben 120 mensen onderzocht die recentelijk contact hadden met de besmette Chinees. Zij bleken allemaal gezond te zijn.

Sinds 2003 zijn wereldwijd 573 mensen besmet geraakt met het vogelgriepvirus. Het aantal sterfgevallen als gevolg van H5N1-besmettingen ligt nu op 336. Het virus dook in de afgelopen jaren vooral op in het oosten van Azië.

Of registreer je om te kunnen reageren.