Home

Nieuws

China grootste importeur van Europees varkensvlees

Brussel- China heeft de nummer één positie overgenomen van Rusland als grootste afnemer van Europees varkensvlees.

Volgens voorlopige gegevens van de Europese Commissie is het volume varkensvlees dat de Europese Unie dit jaar (tot en met oktober) heeft geëxporteerd rond de 2,66 miljoen ton. China (inclusief Hongkong) heeft daarvan 29 procent afgenomen. Rusland importeerde 27 procent van al het Europese varkensvlees.

In totaal werd 316.110 ton varkensvlees naar China geëxporteerd, bijna het dubbele van dezelfde periode in 2010. De varkensvleesexport naar Hongkong kwam dit jaar uit op 461.458 ton, een stijging van 37 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. China en Hongkong nemen vooral restproducten af. De vraag naar vers en ingevroren varkensvlees stijgt.

De Chinese overheid heeft onlangs de grenzen open gezet voor producten uit EU-lidstaten door het tekort aan voedsel en hoge voedselprijzen in eigen land. China werkt hard om de prijzen van varkensvlees weer te drukken door het aantal varkens in het land omhoog te brengen. Op dit moment gaat vooral Duits en Deens varkensvlees naar China en Hongkong.

Of registreer je om te kunnen reageren.