Home

Nieuws 302 x bekeken

Certificaat voor milieuvriendelijke groente

's Gravenzande - Nederlandse tuinders kunnen voortaan met een certificaat aantonen dat er weinig van het broeikasgas CO2 vrijkomt bij hun teelt.

Voorzitter Agnes van Ardenne van het Productschap Tuinbouw reikte woensdag het eerste exemplaar uit aan de familie Jonker in 's Gravenzande. Het certificaat is ontwikkeld door het productschap, het Landbouw Economisch Instituut en Blonk Milieu Advies.

De familie Jonker kan nu aantonen dat er bij het telen van een kilo radijs in hun milieuvriendelijke kas 0,32 kilogram CO2 vrijkomt of 0,92 kilo per kilo tomaten.

Voor de sterk op export gerichte Nederlandse tuinbouw is het van belang dat ze milieuprestaties kan aantonen. De Franse overheid overweegt een verplichting om producten te voorzien van een milieulabel. In Groot-Brittannië hebben meerdere supermarktketens al informatie over CO2-uitstoot op hun producten staan.

Of registreer je om te kunnen reageren.