Home

Nieuws 214 x bekeken

Centrum Diervoeding en Productschap Diervoeder bundelen krachten

Den Haag – Het Productschap Diervoeder (PDV) en het Centrum Diervoeding (CD) gaan samenwerken op het gebied van voederwaardering.

Samen met het PDV wil het Centrum Diervoeding (Wageningen Universiteit en Universiteit Utrecht) werken aan verdere ontwikkeling en optimalisering van voederwaarderingsystemen en de voederwaardering als zodanig. Ook zal worden gewerkt aan internationale samenwerking op het terrein van de voederwaardering met internationaal leidende universiteiten en onderzoeksinstituten. Ook willen beide partijen werken aan een betere uitwisseling van diervoedingsonderzoek en (hoger) diervoedingsonderwijs en diervoederbedrijfsleven en de primaire dierlijke productieketen.

In het samenwerkingsverband richt het Centrum Diervoeding zich primair op de ontwikkeling van voederwaarderingsconcepten en het Productschap Diervoeder op de ontwikkeling van voederwaarderingsproducten. De ontwikkeling van voederwaarderingsystemen, inclusief het ontwikkelen van een voederwaardetabel, wordt gezamenlijk uitgevoerd.

De overeenkomst heeft een looptijd tot 31 december 2015. Daarna zal worden gekeken hoe en of de samenwerking wordt voortgezet.

Of registreer je om te kunnen reageren.