Home

Nieuws 678 x bekeken

Cees Breed toont nieuwe krokus

Lisse - Behalve (veel) tulpen worden er in Lisse nog meer soorten uit het bloembollenassortiment getoond, zoals deze week onder andere de prachtige lichtpurperen Crocus laevigatus Fontenayi van Cees Breed.

Dit is een najaarsbloeiende krokus die zich ook in de huidige winterse omstandigheden in de tuin goed staande houdt.

De inzending van Breed omvat verder onder andere een forse plant van Cyclamen persicum. Mooi getekend blad en veel kleine, violette bloemen.

Fraai is de vaas met de witte Eucharis die werd ingebracht door Jova Plant. Een product dat jaarrond geleverd kan worden. De teelt omvat ongeveer 2,5 hectare. De markt voor dit product is niet zo heel erg groot, maar liefhebbers weten Eucharis (bloeiperiode minimaal 10 dagen) goed te waarderen. Op de bloemenveilingen wordt op dit moment tussen de 60 en 70 cent per steel gerealiseerd, hetgeen ook nodig is om de teelt lonend te maken.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.