Home

Nieuws

Cargill ontslaat 2.000 mensen vanwege tegenvallende resultaten

Minneapolis – Het brede agriconcern Cargill ontslaat 2.000 mensen, ongeveer 1,5 procent van het totale personeelsbestand.

De banen worden de komende 6 maanden uitgefaseerd. Het bedrijf zegt dat de ontslagen noodzakelijk zijn omdat de zwakke wereldwijde economie druk zet op resultaten en werkprocessen worden vereenvoudigd.

In het afgelopen kwartaal, afgelopen op 31 augustus, rapporteerde Cargill een winst van 236 miljoen dollar (176,3 miljoen euro). De winst lag daarmee 66 procent lager dan een jaar eerder. Of ook in Nederland banen verdwijnen is niet bekendgemaakt. Cargill is in Nederland op diverse plaatsen actief.

Cargill geldt als grootste internationale handelshuis van agrarische grondstoffen als tarwe, mais, cacao en soja. De onderneming concurreert direct met het Nederlandse Nidera en internationale tegenstrevers als Archer Daniels Midland, Bunge, Louis Dreyfus en Glencore.

Of registreer je om te kunnen reageren.