Home

Nieuws 281 x bekeken

Bunge Limited investeert opnieuw in plantaardige olie

White Plains – Bunge neemt voor 2,2 miljard roepie (32 miljoen euro) het overgrote deel van Amrit Bansapati, een Indiase producent van plantaardige oliën, over.

Het agriconcern betaalt nog eens 1,05 miljard roepie (15 miljoen euro) het handelsmerk Gagan over.

Het bedrijf uit de staat New York betaalt drie topdirecteuren van Amrit Bansapati 470 miljoen roepie (6,8 miljoen euro) in ruil voor hun belofte de komende vijf jaar niet te concurreren met Amrit Bansapati. Amrit Bansapati maakt onder meer producten uit palmolie, katoenzaadolie en zonnebloemolie.

Eerder nam Bunge een belang van 35 procent in het Indonesische Bumiraya Investindo, één van de grootste palmolieproducenten ter wereld. Bunge Limited is een kleine speler op de markt voor plantaardige oliën, maar heeft zich ten doel gesteld in met name Azië te groeien.

Bunge concurreert vooral met Cargill, ADM en Louis Dreyfus maar ook met het Rotterdamse Nidera. Het bedrijf is in 1818 in Amsterdam opgericht en houdt na omzwervingen in Zuid-Amerika hoofdkwartier in de VS.

Of registreer je om te kunnen reageren.