Home

Nieuws 1 reactie

Buitenlandse supermarkt niet welkom in India

New Dehli - De regering van India zet een plan om buitenlandse supermarkten toe te laten in de ijskast. Dat heeft de leider van een van de regeringspartijen zaterdag gezegd.

Grote supermarktketens, zoals het Amerikaanse Wal-Mart, willen winkels openen in India en zo een graantje meepikken in een markt die geschat wordt op 350 miljard euro. Dat stuit op verzet, omdat hierdoor miljoenen kleine winkeliers hun boterham zouden verliezen.

Mamata Banerjee, de leider van de Trinamool-partij, zegt de toezegging te hebben dat de regering het plan niet uitvoert voordat hierover overeenstemming bestaat binnen de coalitie. De stem van Trinamool kan binnen de coalitie de doorslag geven.

Het toelaten van buitenlandse investeerders hoort bij de hervormingen van de regering die de economie een oppepper moeten geven. Bovendien drukt meer efficiency in de keten van de levensmiddelen de prijzen van voedsel omlaag en daarmee de enorme inflatie in India. Als het plan van de regering in de huidige vorm doorgaat, mogen winkelketens als Tesco en Carrefour een belang hebben van 51 procent in winkels in India.

Eén reactie

  • no-profile-image

    India, Is hiermee op de goede weg. Dit zal Europa ook moeten doen om de echte crisis te overwinnen. GRENSEN STELLEN AAN DE MACHT VAN DE MULTINATIONALS.Niet geld pompen in de economie , ten gunste van de multinationals. Niet groeien om
    de economie (MULTINATIONALS) . Niet ingaan op de oproep van de multinationals .om meer macht aan niet gekozen instanties te geven. Politiek u bent er voor het volk niet voor de multinational.en zijn zakken vullende bestuurders. Waarom moet een Griek zijn huis schilderen, als hij er geen behoefte aan heeft. ?????? Omdat wij verf willen verkopen???

Of registreer je om te kunnen reageren.