Home

Nieuws 170 x bekeken

Buitenlandse experts buigen zich over Hedwigepolder

Den Haag – Internationale experts leggen het Deltares-rapport over de Westerschelde onder de loep.

Staatssecretaris Henk Bleker hoopt dat dit informatie oplevert waarmee hij sterker staat richting Brussel. Eurocommissaris Janez Potocnik ziet namelijk niets in het door Nederland aangedragen alternatief voor het onder water zetten van de Hertogin Hedwigepolder. Dit plan is volledig gebaseerd op de studie van Deltares.

Tegelijkertijd wil Bleker dat het onderzoeksbureau zelf de voorgestelde buitendijkse maatregelen beter onderbouwt. Deltares heeft aangegeven dat dit enkele maanden zal vergen, waardoor er voorlopig nog geen einde komt aan de al jaren durende soap over de inmiddels beruchte polder.

Of registreer je om te kunnen reageren.