Home

Nieuws

Brussel stelt beslissing biologisch voer uit

Brussel – Het percentage gangbare eiwitten dat biologisch voer voor varkens en kippen mag bevatten, blijft voorlopig op 5 procent staan. Dit heeft de Europese Commissie voorgesteld.

In een eerder voorstel van de Commissie stond dat per 1 januari 2012 maximaal 3 procent van het biologisch voer uit gangbare ingrediënten mag bestaan. In 2013 zou dit nog verder worden teruggeschroefd naar 1 procent.

De EU-lidstaten hadden aangegeven dat de verlaging van de percentages erg lastig wordt voor de sectoren. Ook de termijn wanneer het ingevoerd zou moeten worden, is te krap volgens de lidstaten.

De Europese Commissie heeft daarom voorgesteld de beslissing van 3 procent nog niet op 1 januari 2012 in te laten gaan. Het aandeel niet-biologische eiwitten in biologisch kippen- en varkensvoer blijft daarom tot eind 2014 op 5 procent staan.

Dit voorstel wordt echter in de volgende vergadering met de lidstaten op 19 en 20 december besproken. Een formeel besluit kan echter pas in februari 2012 genomen worden en zou dan met terugwerkende kracht moeten gelden.

Of registreer je om te kunnen reageren.