Home

Nieuws 483 x bekeken

Britten worstelen met kooi-eieren

Londen – De Britse eiersector is zwaar teleurgesteld dat staatssecretaris Paice van landbouw er niet in slaagt om kooi-eieren tegen te houden als op 1 januari het Europese verbod op legbatterijen ingaat.

Paice heeft weliswaar vrijwillige afspraken gemaakt met verkopers en verwerkers van eieren maar voor de British Egg Industry Council (BEIC) is dat ”niet goed genoeg”.

De BEIC, die de verschillende partijen in de eiersector vertegenwoordigt, stelt dat de regering een volledig verbod op alle illegale eieren en daarvan gemaakte producten had moeten en kunnen invoeren.

Directeur Mark Williams: ”De Britse eiersector voelt zich volledig in de steek gelaten door de regering. We hebben allerlei goedkope steunbetuigingen gekregen van het ministerie maar daar is geen echte harde actie op gevolgd. Onze juristen hebben bevestigd dat de Britse regering de eigen en Europese regels kan handhaven door illegale eieren en eierproducten te verbieden, dus waarom steken ze hun kop in het zand. Onze eierproducten hebben zwaar geïnvesteerd om aan hun wettelijke verplichtingen te voldoen en zien al dat werk nu in gevaar gebracht door een blijkbaar gebrek aan politieke wil.”

Of registreer je om te kunnen reageren.