Home

Nieuws

Britse varkensprijs flink omhoog

Londen – De gemiddelde Britse varkensprijs (DAPP) lag half november op 147,48 pence (1,74 euro) hoger dan een jaar eerder.

Na de seizoensdip, die dit jaar eerder viel dan in het verleden, zijn de prijzen rond half oktober gestabiliseerd en vervolgens gestaag gestegen.

Dat meldt het varkensschap BPEX in haar maandoverzicht. ”De hogere prijzen komen ondanks een relatief grote aanvoer en zijn te danken aan een sterke vraag vooruitlopend op de Kerst, een sterke exportvraag en hoge prijzen elders in de EU.” De Britse varkensprijs ligt nog altijd bijna een eurocent boven het EU-gemiddelde als ’premie’ voor de hogere welzijnseisen die in Groot-Brittannië gelden. ”Die premie is echter veel lager dan wat we in de afgelopen twee jaar hebben gezien,” aldus BPEX.

Het schap meldt verder dat het gemiddeld karkasgewicht in oktober vergeleken bij de voorafgaande maand iets is gedaald naar 79,3 kilo. In november is het gewicht op hetzelfde peil gebleven, wat dan wel gemiddeld een kilo minder is dan vorig jaar rond deze tijd. In oktober werden 994.000 slachtvarkens verwerkt, 6 procent meer dan een jaar geleden. Daarnaast gingen er ook 24.000 zeugen naar de slacht, een toename met 10 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.