Home

Nieuws 408 x bekeken 4 reacties

Bouwgigant wordt diervriendelijker

Amsterdam - De Koninklijke BAM groep – de grootste bouwonderneming van Nederland – schakelt over naar diervriendelijkere soep, eieren, zuivel, snacks en vis.

BAM doet dit naar aanleiding van de Wakkere Kantine campagne van Stichting Wakker Dier. BAM schakelt over naar biologische eieren en biologische (karne-)melk. Ook worden alle soepen en snacks biologisch, de vis wordt MSC gecertificeerd en er worden biologische vleeswaren opgenomen in het assortiment. Daarnaast kiezen zij er voor om één dag in de week alle kant-en-klaar gerechten vegetarisch aan te bieden en wordt enkel nog reclame gemaakt voor verantwoorde producten. Door deze stappen verandert de bedrijfskantine van het hoofdkantoor, waar zo’n 600 mensen werken, in één klap van een Kiloknaller Kantine naar een Wakkere Kantine. De andere kantines van BAM zullen dit goede voorbeeld binnenkort volgen. Dhr. Pronk van BAM: “Het onderwerp dierenwelzijn stond eerder gewoon niet op onze agenda. We werden wakker geschud door Wakker Dier.”

Wakker Dier startte in mei de Wakkere Kantine campagne om bedrijfskantines diervriendelijker te maken. Vijftig grote bedrijven ontvingen een brief en een checklist over dierenwelzijn in de bedrijfskantine. Toen BAM de checklist invulde, bleek al snel dat zij op alle punten negatief scoorden. Samen met bedrijfscateraar ISS ging men aan de slag om verbeteringen door te voeren. In januari zal BAM alle medewerkers via het personeelsblad informeren over het nieuwe, diervriendelijke kantinebeleid. Ook gaat men aan de slag met de bedrijfskantines op andere locaties. Op het hoofdkantoor worden op jaarbasis 17.500 eieren, 8000 kroketten en 15.000 liter melk gebruikt.
Wakkere Kantine

In mei 2011 startte Wakker Dier de campagne “Wakkere Kantine” waarin zij directies oproept om de bedrijfskantine diervriendelijker te maken. Bij veel grote bedrijven is wel aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen maar wordt het dierenleed in de vee-industrie vaak vergeten. Bovendien is een kantine met minder – en verantwoorde – dierlijke producten niet alleen diervriendelijker, maar ook gezonder en minder belastend voor milieu, klimaat en natuur.

Foto

agd.media

Laatste reacties

 • no-profile-image

  geweldig, één dag verplicht vegetarisch. Natuurlijk is dat het begin, het begin van een totale controle
  en dan zeggen we weleens wat van extremisten op welk gebied dan ook
  ik hecht aan mijn vrijheid en haat zulke idioten

 • no-profile-image

  Bam ... EEN MULTINATIONAL die objecten bouwt in landen die het niet zo nou nemen, met de rechten van mens en dier. Die mens en dier van zijn grond verdrijft tot eigen glorie.. Die ZAKKEN vullende bestuurders, zouden beter moeten weten.

 • no-profile-image

  mester

  welk dierenleed? in onze stallen worden de dieren super goed verzorgd met vollop eten drinken goed klimaat ,fijn met 17 dieren in een met vloerverwarming uitgeruste stal,van dierenleed is in de gangbare varkenstallen geen sprake,ga maar eens een kijkje nemen in de vele zichtstallen en laat je geen flauwekul verhalen op de mouw spelden door groeperingen die zomaar wat roepen.

 • no-profile-image

  KLA BAMMM veel ondernemers doen hier dus geen zaken meer mee ! Onbegrijpelijk dat de Bam hier aan meewerkt, hoeveel bouwstopts hebben ze wel niet gehad omdat er een paar kikkers uitgezet waren ?

Of registreer je om te kunnen reageren.